Små små frön

Idag var jag och handlade lite frön, odlingslådor och mull. Det är ju trots allt odlingstider nu och det kliar så otroligt i mina fingrar, jag kan knappt vänta tills det börjar växa (jag är speciellt hypad för klockrankan)! 
 
Tänk vad stor skillnad det kan vara på de olika fröna!
 
I brist på en riktig vattenkanna pysslade jag ihop en av en opantbar vattenflaska genom att göra ett tiotal hål i bottnen. Jag gjorde också ett hål i korken för att kunna styra med tummen hur mycket vatten som släpps igenom, science yo!
 
Det jag odlar är alltså basilika, oregano, klockranka och isbergssallad. Jag har faktiskt ingen aning om hur det kommer att gå eftersom att jag aldrig har odlat något tidigare ( bra trädgårdsmästarstuderande fml) (disclaimer), men det här är mest för att ta och prova på! Och så googlade jag ju faktiskt lite tips hur man driver upp småplantor så vi får hoppas på det bästa. De där salladsfröna köpte jag för övrigt mest på skoj för att se hur de fungerar, eftersom att jag ändå knappast kommer att ha någonstans att plantera ut dem annat än i en balkongkruka. Men still, #prayforlinneassaintpauliorochfrön!
Foto, Äventyr | |
#1 - - Johanna Andersson:

Men åh vad fin blogg du har! och mysigt med att plantera, blir också så sugen nu när det börjar våras. tips på lättodlad fönster-växt/krydda för en oerfaren rookie till odlare??

Svar: Tack, och detsamma - stormgillar ditt sätt du skriver på! :D Men hmmm något tips på odlade växter... det är ju alltid kul med ätbart typ smörgåskrasse och sen oregano och basilika som jag precis började odla! De borde inte vara alltför svåra heller, finns många guides på internet om man är osäker :D
blommali.blogg.se

Upp